Veelzijdig, betrouwbaar
en deskundig

Nieuwe garage of schuur bouwen

Met te weinig ruimte in je bestaande woning, zou je ervoor kunnen kiezen een bijgebouw te laten plaatsen, zoals een garage of schuur. Deze extra ruimte in de achtertuin of voortuin is ideaal voor bergingsruimte of werkruimte. Fietsen, tuingereedschap of andere hobbyartikelen kun je hier netjes en droog opbergen. Bouwbedrijf G. Hummel maakt deze nieuwe garage of schuur voor je. Uiteraard kunnen wij je uitstekend informeren en adviseren over de mogelijkheden.

Schuur of garage laten bouwen

In sommige gevallen is het noodzakelijk een vergunning aan te vragen voor de bouw van een garage of schuur. De afmetingen zijn hiervoor leidend en per gemeente verschillend. Ook materiaalkeuze is hierbij van belang. Voor kleinere schuren van bijvoorbeeld hardhout is een vergunning vaak overbodig. Terwijl voor grotere garages of schuren van bakstenen of beton een vergunning wel vaak noodzakelijk. Het beste kun je hiervoor informeren bij je gemeente.

Nieuwe schuur laten bouwen door Bouwbedrijf G. Hummel

Welke materialen voor de bouw van een schuur of garage

De bouw van een schuur of garage begint op een betonnen vloer. Dat kan met of zonder fundering. Daarna kunnen we gebruik maken van verschillende materialen, zoals:

  • rabatdelen (hout of kunststof)
  • kunststof
  • steen
  • hout

Kunststof is onderhoudsarm en hoeft in tegenstelling tot hout niet geschilderd te worden. Daarnaast is het een licht product en is een fundering niet nodig. Bij een stenen garage is om verzakking te voorkomen het wel verstandig een fundering te storten.

Verschillende soorten schuren en garages

Het grote voordeel van een gemetseld bijgebouw is dat deze veel mogelijkheden biedt. Zo kun je kiezen voor een spouwmuur met isolatie, wat veel comfort biedt wanneer je vaak in de extra werkruimte te vinden bent. Uiteraard is een enkelvoudige halfsteensmuur ook mogelijk wanneer de schuur of garage enkel als opslagruimte dient. Een simpelere variant van een schuur of garage is uiteraard ook mogelijk. Een houten schuur laten bouwen is niet alleen sneller, maar ook een stuk goedkoper. En een houten schuur is ideaal als opslagruimte voor je tuinmeubels, fietsen of tuingereedschap.

Schuur bouwen in Hoogeveen?

Wil je een schuur laten bouwen in Hoogeveen of omgeving? Dan staat Bouwbedrijf G. Hummel voor je klaar. Of je nu een houten schuur of een stenen garage wilt laten zetten, wij helpen je graag. Neem contact met ons op en wij komen bij je langs om de mogelijkheden te bekijken en je wensen te bespreken. Daarnaast kunnen wij je uitstekend adviseren.