Veelzijdig, betrouwbaar
en deskundig

Dakopbouw

Gezinsuitbreiding en je wilt graag blijven wonen in je huidige woning? Of ga je meer vanuit huis werken en is er geen ruimte voor een kantoor? Dan is een dakopbouw wellicht een optie. Een dakopbouw is mogelijk bij een woning met een plat dak, maar ook bij schuine daken. Bij een plat dak wordt er een extra verdieping op de woning geplaatst en bij een schuin dak spreken we van een nokverhoging. De ruimte wordt vergroot en er wordt een volwaardige verdieping gecreëerd. Op deze manier kun je een nieuwe ruime kamer maken voor het uitoefenen van je hobby, een slaapkamer creëren of een kantoorruimte aan huis maken. Bouwbedrijf G. Hummel helpt je graag bij deze klus. Weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Verschillende soorten dakopbouw

Een dakopbouw is in verschillende soorten te realiseren:

 • Extra verdieping
  Bij een woning met een plat dak kan er een extra verdieping geplaatst worden bovenop dit platte dak.
 • Nokverhoging
  Een woning met schuin dak en beperkte zolderruimte kan opgehoogd worden met een nokverhoging. Je creëert zo een volwaardige ruimte.
 • Garageopbouw
  Naast de bestaande ruimte op de eerste verdieping, wordt een extra kamer gecreëerd door op de garage een opbouw te plaatsen.
 • Dakkapel
  Een dakkapel is ook een soort dakopbouw. Het dak wordt verhoogd en de ruimte wordt vergroot.
Dakopbouw laten plaatsen: extra verdieping
Dakopbouw laten plaatsen: garage opbouw

Het laten plaatsen van een dakopbouw of nokverhoging

Een dakopbouw of een nokverhoging vergroot de leefruimte in je woning. Zeker wanneer je woning slechts twee verdiepingen telt en bijvoorbeeld een kleine opslagzolder, biedt een dakopbouw of een nokverhoging een prima uitkomst. Je werkt naar boven, dus de grootte van de tuin blijft onaangetast. Tevens is het mogelijk een dakopbouw te laten plaatsen op de garage of carport. Ook op deze manier kun je eenvoudig een extra slaapkamer realiseren zonder daarbij ruimte om het huis in beslag te nemen. Anders dan bij een dakkapel plaatsen is er bij een dakopbouw in de meeste gevallen wel een vergunning nodig. Uiteraard kunnen wij je helpen bij de aanvraag. Bouwbedrijf G. Hummel kan de dakopbouw casco opleveren of compleet afgewerkt. Casco betekent dat je zelf het binnenwerk dient te doen. Wij zorgen er dan voor dat de dakopbouw erop zit, geheel waterdicht is, maar de afwerking zoals het schilderwerk en stucwerk dien je dan zelf te doen. Uiteraard kunnen wij de dakopbouw of nokverhoging ook compleet afgewerkt opleveren. In dat geval ben je direct klaar en kun je de extra ruimte op gaan vullen en in gaan richten. Ook gedeeltelijke afwerking kan in overleg. Vraag naar de mogelijkheden.

Dakopbouw laten plaatsen door Bouwbedrijf G. Hummel

Wil je een dakopbouw of nokverhoging voor jouw woning? Neem dan contact met ons bouwbedrijf op. Bouwbedrijf G. Hummel staat voor betrouwbaarheid, deskundigheid en veelzijdigheid. Dat betekent dat wij voor je klaar staan, naar je wensen luisteren en je uitstekend kunnen adviseren over verschillende bouw-gerelateerde zaken. Wij zijn werkzaam in Hoogeveen, maar je kunt ons tevens vinden in omgeving Assen, Beilen, Emmen en Meppel. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.