Veelzijdig, betrouwbaar
en deskundig

Dakkapellen

Door een dakkapel te laten plaatsen, creëer je veel extra leefruimte. Een zolderkamer wordt een volwaardige kamer die je gebruiken kunt als extra slaapkamer, speelkamer, kantoor of hobbyruimte. Maar ook een bestaande slaapkamer maak je een stuk ruimer door er een dakkapel te laten plaatsen. Bouwbedrijf G. Hummel maakt het dakkapel voor je op maat, zodat deze altijd past. Geen standaard prefab modellen, maar een dakkapel op maat welke ter plekke bij jou thuis wordt geplaatst. Bij ons zit je nooit lang in de rommel en we kunnen het tevens binnen voor je afwerken. Wil je weten wat Bouwbedrijf G. Hummel voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en vraag een offerte aan.

Meer ruimte met een dakkapel

Een schuin dak maakt de loopruimte in je kamer beperkt. Met een dakkapel vergroot je de leefruimte en de loopruimte. De kamer wordt beter bruikbaar en ook het totale oppervlak van de woning wordt vergroot. Hiermee vergroot je het wooncomfort en woongenot en de kamer kan efficiënter gebruikt worden. Een ander groot voordeel dat het dakkapel met zich meebrengt is de lichtinval. Met een dakkapel genereer je meer licht in je kamer. De donkere zolderkamer wordt omgetoverd in een lichte ruimte welke voor verschillende doeleinden gebruikt kan gaan worden. Daarnaast vergroot je ook de waarde van je woning en wordt deze aantrekkelijker voor kopers vanwege de ruimte die jij gecreëerd hebt.

Dakkapel laten plaatsen door Bouwbedrijf G. Hummel

Vergunning nodig voor je dakkapel

Een dakkapel laten plaatsen kan vaak vergunningsvrij wanneer je ja aan bepaalde voorwaarden houdt. Zo geldt voor het algemeen dat je bij het plaatsen van een dakkapel aan de achterkant van de woning geen vergunning nodig hebt, mits:

  • je links en rechts 0,5 meter van de dakranden vandaan blijft
  • je minimaal 0,5 meter en maximaal 1 meter van de dakgoot vandaan blijft
  • het dakkapel niet hoger is dan 1,75 meter vanaf de voet gemeten
  • je bovenaan 0,5 meter van de nok van het dak vandaan blijft
  • het dakkapel een plat dak heeft

Voor het plaatsen aan de voorkant van je woning, heb je vaak wel een vergunning nodig, omdat deze dan het straatbeeld kan veranderen. Wil je een dakkapel plaatsen aan de zijkant van je woning, dan kan dat vaak vergunningsvrij, mits deze zijde van je woning niet aan een openbare weg of aan openbaar groen grenst.

Dakkapel laten plaatsen door Bouwbedrijf G. Hummel

Wil jij je woning uitbreiden met een dakkapel? Laat deze dan plaatsen door Bouwbedrijf G. Hummel. Met jarenlange ervaring kun je rekenen op onze veelzijdigheid, betrouwbaarheid en deskundigheid. Wij zijn werkzaam in Hoogeveen, Drenthe, maar ook in de wijde omgeving hiervan. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag veder.